Småblank, eller namsenblank, har en spesiell økologi og genetikk og et levesett som skiller seg helt fra alle andre laksebestander. I det mangfoldet som tilsammen utgjør arten laks, er småblanken en unik enhet som er uerstattelig.
Økt CO2-innhold i havvann påvirker fiskehjernen. Det kan få betydning for fiskens utvikling og atferd.
Hule eiker er viktige leveområder for mange insekter, sopp og lav, men det blir stadig færre av dem fordi de hugges vekk eller dør. Nå starter et nytt overvåkingsprogram som skal gi en oversikt over problemet.
Det er en alminnelig oppfatning at barn leker mindre i naturen og i nærmiljøet. En omfattende spørreundersøkelse blant 3160 foreldre gir et bilde av barns bruk av ulike uteområder i dag.
Står vi foran et nytt lemenår? Kan disse smågnagerne ha klart seg gjennom denne værmessig noe uvanlige vinteren? Det er det virkelige påskemysteriet forskerne nå grunner over.
De første resultatene fra det landsdekkende nettverket for overvåking av fugl i Norge viser betydelige bestandsendringer for en rekke av våre fuglearter.
Overvåking av villaksens sjøoverlevelse i Norge i framtida – hvor og hvordan? NINA har utarbeidet et forslag til overvåkingsprogram.
Fra og med i dag overtar Norsk institutt for naturforskning (NINA) drift- og redaktøransvar for Hjorteviltportalen.
NINAs overvåking viser ingen varige vegetasjonsendringer som kan settes i sammenheng med utslipp fra petroleumsanlegget på Melkøya. Forskerne fant heller ikke forhøyet innhold av tungmetaller i planter og jord.
NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity. Follow us on: