Nyheter

 

Lakselus kan ha vært bestandsreduserende
20. desember 2012

Resultatene fra overvåkingen av lakselus på vill laksefisk i 2012 viser at det er sannsynlig at lakselus har bestandsreduserende effekt på sjøørret langs store deler av norskekysten, men også på laks enkelte steder.

Harebestanden på vei ned
18. desember 2012 Jaktstatistikken viser at det stadig skytes færre harer i Norge. I følge en ny NINA-rapport gjenspeiler statistikken en faktisk nedgang i harebestanden. Klimaendring, predasjon og konkurranse fra hjortevilt er mulige årsaker til nedgangen.
Har kartlagt artsmangfoldet i regnskogen
13. desember 2012

Et internasjonalt team på 102 forskere har kartlagt det biologiske mangfoldet i en tropisk regnskog. Dermed har de også funnet nøkkelen til å besvare et av menneskehetens eksistensielle spørsmål: Hvor mange arter finnes det på jorda? 

Ærfuglen med eget krimarkiv
12. desember 2012

Hvor lenge husker ærfuglen? Lengre enn du tror, den har sitt eget krimarkiv. Hvis reirene blir plyndret en sesong reduserer ærfuglen produksjonen av unger i årene etter.
 

Både oppdrett og miljøforhold avgjør lakselusinfeksjon på vill sjøørret
11. desember 2012 En studie basert på sju års overvåkningsdata konkluderer med at risiko for lakselusinfeksjon på sjøørret øker med smittepress fra lakseoppdrett, i tillegg til økt saltholdighet og vanntemperatur. Dermed er lakslusinfeksjon på villfisk relatert både til menneskeskapte forhold, i form av lakseoppdrett, og til naturgitte forhold. Studiet viser også at det er behov for å øke omfanget av den nasjonale overvåkinga av lakselus på villfisk.
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: