Nyheter

 

NINA på Forskningstorget 2011

Publisert: 14. oktober 2011
Tekst: Camilla Næss

NINA var til stede med et knippe entusiastiske forskere og deres verden av gigantiske svartelisteplanter og ekle småkryp. Og ikke minst melbillelarve-konkurransen. 

NINA på Forskningstorget 2011
Forskningssjef Erik Framstad og forsker Anders Endrestøl viser frem ”ekle kryp” til entusiastiske tilskuere. Foto © Pernille Thapa

Forskningstorget i Oslo er det største arrangementet under de landsomfattende Forskningsdagene, og gikk i år av stabelen 23. og 24. september på Universitetsplassen i Oslo. Dette store og levende kunnskapstorget med utstillinger og aktiviteter for vitebegjærlige i alle aldre trekker hver høst tusenvis av besøkende. Entusiastiske forskere fra flere titalIs forskningsmiljøer i Oslo og Akershus samles på Universitetsplassen for å presentere sine prosjekter, ideer og eksperimenter. 

NINA stilte med en ”jungel” av “ekle kryp” (blant annet brunsnegl, boasnegl, kakerlakker, harlekinmarihøne og melbiller) og annet biomangfold (blant annet kjempebjørnekjeks, kanadagullris, parkslirekne, kjempespringfrø). I tillegg hadde vi tekniske duppeditter (feierkamera og usb-lupe for å kikke på insekter) og ymse plakater og handouts for de mer fordypningsorienterte. Dette sammen med hyggelige og kompetente forskere bak disken, synes å treffe mange publikummere hjemme, både store og små. Kanskje har vi bidratt til en smule folkeopplysning og økt interesse for naturen hos den oppvoksende slekt.

 

Hvor mange melbiller?

Vi hadde en liten konkurranse på hvor mange melbillelarver det var i glasset.

 

Tilsammen 208 personer deltok. Om vi fjerner de tre minste og de tre største svarene, ble snittet 2617. Riktig svar var 1486 melbillelarver. Det var sju stykker som hadde tippet 1500 melbillelarver, og vinneren måtte derfor trekkes.

Den heldige vinner ble: Jheza Morales fra Ås.

Gratulerer! USB-lupe kommer i posten.

 

Se flere bilder på forskningstorgets nettsider: www.forskningstorget.com

 

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: