Nyheter

 

Se fjellrevyngling på webkamera

Publisert: 13. mai 2010
Tekst: Oddmund Rønning

I disse dager blir det født valper på avlsstasjonen for fjellrev på Oppdal. Følg med på webkamera fra hiene – er du heldig kan du se valpene bli født.

 Se fjellrevyngling på webkamera
Foto © Webkamera/NINA

Følg fjellrevene i avlsstasjonen direkte inne fra hiet (bildet oppdateres hvert 10. sek). Inne i de kunstige hiene er det helt mørkt, men ved hjelp av infrarødt lys kan vi se hva som skjer. Bildene fra overvåkingskameraene sendes trådløst ned til Oppdal hvor de videresendes til webserveren du er inne på nå.

Sæterfjellet avlsstasjon ligger i et naturlig fjellrevterreng i høgfjellet (1380 m.o.h.). Her bor det nå 8 fjellrevpar som alle kan komme til å få valper i vår. Hvert revepar bor i en 50 x 50 meter (2,5 daa) stor innhegning. I hver innhegning er det to kunstige hi og flere steinurer som gir skjul og klatremuligheter. Om vinteren er det flere meter snø over noen av hiene og da graver revene lange tunneler i den hardpakkede snøen. Hiene er isolerte og det er lunt og godt inne.
 
Utsetting av dyr fra avlsprogrammet består av to faser: 1) Etablere gode metoder for tilbakeføring til naturen med en god overlevelse, 2) Planmessig utsetting til områder der en ønsker å styrke eksisterende bestand, reetablere bestander eller styrke kontakten mellom små og geografisk oppsplittede bestander.
 
Avlsstasjonen og avlsprogrammet for fjellrev er finansiert av Direktoratet for naturforvaltning.

Kontaktperson:              

Nina E. Eide, tlf 95704383, nina.eide@nina.no

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: