Nyhetsartikkel

Aktuelt

Pris til NINA-forskere for fremragende forskning

Publisert 29.09.2016

Klimaforskerne Rolf Ims og Nigel Gilles Yoccoz hedres av Forskningsrådet med pris for deres forskning på hvordan endringer i klimaet påvirker dyr og planter i nord.

Fra venstre: Nadia Hasnaoui, Rolf Anker Ims og Nigel Yoccoz. Foto: Sindre Mekjan/Forskningsrådet
Fra venstre: Nadia Hasnaoui, Rolf Anker Ims og Nigel Yoccoz. Foto: Sindre Mekjan/Forskningsrådet

Prisen for fremragende forskning ble tildelt Ims og Yoccoz under Forskningens festaften 28. september i Oslo, og prisvinnerne mottar 1 million kroner for videre forskning.

Ims og Yoccoz er ansatt ved Institutt for arktisk og marin biologi ved Norges arktiske universitet i Tromsø, og er samtidig ansatt som vitenskapelige rådgivere i NINA.

Roses for klimaforskning i Arktis

Ifølge juryen har Ims og Yoccoz, ved å kombinere empiriske og teoretiske tilnærminger, bidratt med internasjonalt banebrytende kunnskap om grunnleggende økologiske mekanismer og prosesser.

I pressemeldingen fra Forskningsrådet heter det at: «Ims og Yoccoz er blant Norges mest siterte forskere. De har publisert i internasjonale topptidsskrifter som Nature, Science og PNAS, og står bak 250 vitenskapelige publikasjoner. Arbeidet deres kulminerer nå i opprettelsen av et klimaobservatorium i Finnmark og et overvåkingssystem på Svalbard. Her skal de lede overvåkningen av hvordan klimaendringene påvirker naturverdier som er viktig for folk i Arktis.» Lenke til nyhetssak: Overvåker klimaendringer i Arktis

Sammen med øvrige prisvinnere omtales Ims og Yoccoz som veldig verdige prisvinnere av Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet. Les hele pressemeldingen fra Forskningsrådet her.

Vel fortjent pris

Nyheten om prisutdelingen mottas med stor glede av administrerende direktør Norunn S. Myklebust i Norsk institutt for naturforskning (NINA).

– Kunnskap om klimaendringer i nordområdene er veldig viktig for å forstå de globale effektene av klimaendringene, og jeg er meget stolt over å ha Ims og Yoccoz tilknyttet NINA. De bidrar utvilsomt til å styrke NINAs faglige kvalitet på flere felter, sier hun.

Kontaktperson i NINA:

Norunn S. Myklebust, adm.dir

   Motta nyhetsbrev fra nina