Nyhetsartikkel

Aktuelt

Endelig NINA Bergen

Publisert 10.01.2017

NINAs nye avdeling i Bergen ble offisielt åpnet i dag. Den nye avdelingen er blitt svært godt mottatt av de biologiske kollegaene i byen. 

Dette er NINAs medarbeidere i Bergen. Fra venstre Per Arild Aarrestad, Rakel Blaalid, Joachim Paul  Töpper, Geir Systad, Arild Landa. Foto NINA.
Dette er NINAs medarbeidere i Bergen. Fra venstre Per Arild Aarrestad, Rakel Blaalid, Joachim Paul Töpper, Geir Systad, Arild Landa. Foto NINA.

NINAs forskere har allerede vært i gang på det nye Bergenskontoret siden tidlig i høst, men det var først i dag at de tok seg tid til å knytte snor og feire etableringen sammen med gode samarbeidspartnere.

NINA Bergen har foreløpig fem ansatte, disse fem arbeider i hovedsak med vegetasjonsøkologi, klimaforskning, kulturlandskap/landbruk, biodiversitet, naturtypekartlegging, sjøfuglovervåking og fjellrev. Leder for den nye avdelingen er forskningssjef Per Arild Aarrestad.

Den formelle åpningen av Bergenskontoret ble markert med et tyvetalls gjester, taler, musikk og ikke minst knyting av snor som et symbolsk alternativ til den mer vanlige snorklippingen.

Viktig for biologiutdanningen

NINA Bergen har opparbeidet god kontakt med faglig ansatte ved Institutt for biolog ved Universitetet i Bergen.

–Et tettere samarbeid med NINA vil bidra at biologiutdanningen blir mer anvendt, og at studentene får en bedre og mer relevant tilbud på forvaltingsretta problemstillinger. Dette er en ønsket utvikling for oss på Institutt for biologi, sier instituttleder Ørjan Totland.

–Vi er blitt tatt veldig godt imot både av Universitetet i Bergen, forskningsinstituttet NIBIO og konsulentbyrået Rådgivende Biologer. Det lover godt for det videre samarbeidet, sier forskningssjef Per Arild Aarrestad.

""
Ørjan Totland, instituttleder på BIO, UiB og Per Arild Aarrestad, leder for NINA sin nye avdeling i Bergen. Foto Geir Systad/NINA. 

Dette har vi tenkt på i ti år

–NINA i Bergen har stått på blokka mi i 10 år, og endelig er vi her, sa NINA-direktør Norunn S. Myklebust i sin hilsen til den nye avdelingen.

–NINA er et nasjonalt forskningsinstitutt med hovedsete i Trondheim, og vi har kontorer både i Tromsø, Lillehammer, Oslo og nå Bergen. Det å være fysisk tilstede gir oss tilgang til regionale markeder og ikke minst er det viktig for å kunne rekruttere dyktige medarbeidere fra universitetene. Måten vi er tatt imot på av universitetet har vært fantastisk, og det er med ydmykhet vi inntar byen blant de syv fjell, sa Myklebust.

Adm. dir. i NINA Norunn S. Myklebust og forskningssjef ved NINA Bergen, Per Arild Aarrestad
Adm. dir. i NINA Norunn S. Myklebust og forskningssjef ved NINA Bergen, Per Arild Aarrestad. Foto Geir Systad/NINA. 

Starter forsiktig

I første omgang er NINA en liten avdeling med fem personer med kompetanse i hovedsak innen terrestriske problemstillinger. Ambisjonen på litt lenger sikt er også å bygge opp et akvatisk fagmiljø.

Her kan du lese mer om den nye avdelingen og forskerne.

Kontakt:

Per Arild Aarrestad

Norunn S. Myklebust

 

   Motta nyhetsbrev fra nina