Nyhetsartikkel

Nordiske økologer møtes i Trondheim

Publisert 26.09.2017

OIKOS (nordiske økologiske foreninger) arrangerer konferanse i Trondheim i februar 2018.

OIKOS (nordiske økologiske foreninger) arrangerer konferanse i Trondheim i februar 2018

Annet hvert år arrangerer OIKOS (Nordic Society OIKOS) en konferanse for økologer i Norden. De nasjonale foreningene, som Norsk økologisk forening (NØF) og tilsvarende organisasjoner i Sverige, Danmark, Finland og Island, har årlige møter i sine land, men annethvert år møtes også alle foreningene samlet.

–Vi gleder oss til å samle mange økologer i Trondheim, sier NINA-forsker Graciela Rusch som sitter i NØF sitt styre.

Temaet for konferansen i februar 2018 er viktigheten av økologisk forskning for samfunnet, men fortsatt med et solid fokus på økologisk grunnforskning. Ansvarlig for konferansen er Centre for biodiversity (CBD) på NTNU og Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Håper på 300 deltakere

NINA-forsker Ingeborg Palm Helland sitter i den vitenskapelige komiteen for konferansen og sier at de håper på over 300 hundre påmeldte.

­­–Vi er glade for å ha fått med oss så dyktige inviterte foredragsholdere. Med Georgina Mace, David Wardle, William Sutherland og Trine Bilde i programmet blir det helt sikkert veldig spennende foredrag, sier Ingeborg Palm Helland.

Helland anbefaler også alle å melde seg på en av workshopene som er planlagt dagen før selve konferansen starter.

–Det er ulike arrangører som har foreslått workshops, de handler om alt fra karriereplanlegging og bruk av R-verktøy, til systematikk og bedre biologiundervisning, sier Helland. Akkurat nå planlegger komiteen en paneldebatt som også skal inngå i konferanseprogrammet.

Organisasjonen nordiske OIKOS har som mål å støtte forskning på økologi og økologirelaterte fagområder. OIKOS arbeider også for å forbedre kontakt og samarbeid mellom forskere og de økologiske fagmiljøene i Norden og i nabolandene.

Les mer om konferansen, foreløpig program og registrer deg her https://www.ntnu.edu/web/oikos2018/home

Se mer om Nordic Society OIKOS http://www.nordicsocietyoikos.org/

Kontakt i NINA Ingeborg Palm Helland

""

   Motta nyhetsbrev fra nina