Bunndyr
Kari Elsa Ellingsen
Hoveddelen av min forskningsaktivitet er på biologisk mangfold, inkludert funksjonell diversitet. Dette involverer analyse og modellering av biologisk mangfold, problemstillinger knyttet til romlige og tidsmessige skalaer, drivere av endringer, for eksempel, effekten av ulike typer menneskelige aktiviteter og klimaendringer, samt påvirkning av toppredatorer på andre økosystemkomponenter, dvs. samlet belastning. Jeg er også interessert i potensialet for reversibilitet av endringer. Mye av forskningen involverer bruk av stor skala og/eller langtids datasett som allerede er samlet inn i vitenskapelige undersøkelser eller miljøovervåkingsundersøkelser. Jeg har studert marint biologisk mangfold i ulike deler av verden på grunt vann, på kontinentalsokkelen og i dyphavet ved bruk av data på bunndyr og fiskersamfunn, inkludert et søkelys på nordområdene. Mesteparten av min forskning har vært på marine økosystemer, men jeg er også involvert i forskning knyttet til andre økosystemer. Jeg fokuserer også på miljøovervåking og studie/prøvetakingsdesign. Arbeidet innebærer en rekke nasjonale og internasjonale samarbeid, bl.a. med forskere fra Europa, New Zealand, Canada og Australia.
Vis hele profilen til Kari Elsa Ellingsen
Morten Falkegård
Vis hele profilen til Morten Falkegård
Thomas Correll Jensen
Freshwater ecology, freshwater invertebrates, zooplankton, growth and respiration of zooplankton, arctic ecology, freshwater monitoring, Water Framework Directive, biological indicators, invasive species,
Vis hele profilen til Thomas Correll Jensen
Ann Kristin Schartau
Praktisk erfaring først og fremst knyttet til vassdragsforskning og prosjektledelse. Hennes kompetanse omfatter spesielt overvåking av forurensninger, kartlegging/overvåking av biologisk mangfold samt økologisk tilstandsvurdering av innsjøer og elver. Hun har koordinert nasjonale overvåkingsprogrammer i ferskvann og har hatt en sentral rolle i utvikling og utprøving av nasjonal typologi, overvåkingsdesign og nasjonale overvåkingsprogrammer i ferskvann. Hennes forskning er særlig knyttet til referansetilstand og naturlig variasjon, miljøindikatorer og effekter av ulike påvirkninger, med spesiell fokus på vannkjemi og invertebrater (bunndyr og småkreps).
Deltatt i flere arbeidsgrupper på kartlegging og overvåkning av biologisk mangfold i ferskvann og har ledet NINAs arbeidsgruppe for ferskvann i forbindelse med utvikling av Naturindeksen Hun har også hatt ansvar for å beskrive miljøforhold og påvirkninger for rødlistearter i ferskvann og for risikovurdering av fremmede arter av ferskvannskreps Nasjonal og internasjonal erfaring fra standardisering av biologiske metoder i ferskvann samt utvikling og interkalibrering av klassifiseringssystemfer for tilstandsvurdering iht. vanndirektivet/vannforskriften.
Vis hele profilen til Ann Kristin Schartau
Knut Andreas Eikland
- Bunndyrprøvetaking
- Bunndyrtaksonomi
- Tetthet- og biomasseestimering av ferskvannsfisk med vitenskapelig ekkolodd
- Pelagisk tråling i ferskvann
- Prøvefiske med garn
- Elfiske
- Merking av fisk
- Gytefisktellinger
Vis hele profilen til Knut Andreas Eikland
Elina Lungrin
- Bunndyrprøvetaking
- Bunndyrtaksonomi
- Dyreplanktonprøvetaking
- Dyreplanktontaksonomi
- Prøvefiske med garn
- Elfiske
Vis hele profilen til Elina Lungrin
Vebjørn Kveberg Opsanger
Vis hele profilen til Vebjørn Kveberg Opsanger
Bjørn Walseng
Senior Technician Field of work: Freshwater ecology, freshwater invertebrates (especially crustaceans), biodiversity, conservation plans, pollution ecology, environmental monitoring, enviromental impact assessments.
Vis hele profilen til Bjørn Walseng
Morten Andre Bergan
Vassdragsrestaurering
Fiskeøkologi
Sjøørret og laks
Bunndyrspesialist
Vis hele profilen til Morten Andre Bergan