Nyheter

 

Topp for fjellreven i bunnår for smågnagere
27. januar 2021

Fjellreven i Norge hadde et fruktbart år i 2020, til tross for lite smågnagere. Totalt ble det dokumentert 43 valpekull.

Tverrfaglig nytenking kan gi mer kraft og bedre miljø
26. januar 2021

Større oppgraderinger av eksisterende vannkraftsystemer kan gi både betydelig mer kraft og positiv miljøeffekt ved bruk av miljødesign.

Skal gi svar på store samfunnsutfordringer, Forskningsrådet med 90 millioner til NINA
19. januar 2021

Forskningsrådet tildelte rett før jul rundt 1,6 milliarder kroner til en rekke forskningsprosjekter som skal bidra til å løse de store samfunnsutfordringene. Fem av disse prosjektene skal ledes av Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Slik bør vi fortelle satellittene hva de ser på bakken
15. januar 2021

For å  kunne bruke satellittbilder i naturovervåking, må vi ut i naturen og hente feltdata som gjør det mulig å tolke bildene riktig. NINA har i en ny rapport kommet med anbefalinger om hvordan dette kan gjøres.

Restaurering er medisin for klima og natur
15. januar 2021

Naturrestaurering er resepten doktor Dagmar Hagen foreskriver for å bekjempe klimaendringer og stoppe tapet av biologisk mangfold. Medisinlista får du på Naturrestaureringskonferansen 18. og 19. januar.

Webinar: siste nytt fra fjellrevarbeidet i Norge
12. januar 2021

NINA og Miljødirektoratet inviterer til åpen fagdag 12. januar 2022. Her presenterer vi dagens status og nyheter fra fjellrevarbeidet i Norge. Arrangementet strømmes på YouTube, og er åpent for alle.

Villaksen i Namsen er genetisk påvirket av rømt oppdrettslaks
10. januar 2021

Rømt oppdrettslaks har ført til store genetiske endringer i en fjerdedel av våre nasjonale laksevassdrag, viser ny rapport. 

10 år med overvåking gjør oss rustet til å ta vare på ny Utvalgt naturtype
5. januar 2021

I desember fikk åpen grunnlendt kalkmark status som Utvalgt naturtype. Over ti år med overvåking gir et godt grunnlag for å ta vare på denne artsrike naturtypen.

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: