Nyheter

 

Nå står Vidda for tur!
27. februar 2014 På Hardangervidda er det meir enn 200 gamle fjellrevhi som står tome og vitnar om at dette ein gang var eit av dei største og talrikaste fjellrevområda i Noreg. Nå har avlsprogrammet i NINA sett ut  30 nye fjellrevar i området.
Lysskye fugler?
24. februar 2014 I motsetning til oss kan fugler oppfatte UV-lys. I et pilotprosjekt på Smøla skal forskere fra NINA undersøke om UV-lys kan redusere faren for at fugler kolliderer med vindturbiner.
Brann gir nytt liv i skogen
19. februar 2014 Den tørre vinteren har ført med seg usedvanlig mange branner i Trøndelagstraktene. Hvordan vil disse brannene påvirke mangfoldet av insekter?
“Møt fjellreven” nominert til Kulturdepartementets barnebokpriser
18. februar 2014 Boka om fjellreven har fått intet mindre enn to nominasjoner til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2013.
Tjener godt på fisketurister
13. februar 2014 NINA har nylig kartlagt fisketurismen på Østlandet. Resultatet viser at det lokale reiselivet tjener svært godt på sportsfiskerne. 
Designer-kraftledninger reduserer fugledød
6. februar 2014 Fugledød og kraftledninger er et evig aktuelt tema. Gode konfliktreduserende løsninger og tiltak må rettes spesifikt mot art, område og årstid. Bærekraftige løsninger skapes når biologer og teknologer samarbeider.  
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: