Fjorder og isbreer i Hornsund og Van Mijenfjorden på Svalbard har fått plass på lista over geologiske landemerker med stor betydning for å forstå jordas historie. Natur-restaureringa av Svea-gruva bidro til at området kom gjennom nåløyet.
Oteren vokser og trives igjen på Vestlandet. Det er dårlig nytt for den uønskete minken, og bra for arter som hører naturlig hjemme i norsk natur.
Det er totalt flere liryper i Norge i år enn i fjor, men antallet varierer mye mellom regionene. Årets hønsefugltakseringer viser at Nordland og Troms har hatt klart størst økning i bestanden.
Til tross for stort fokus på arealbruk og arealbruksendringer, er oversikten over hvilke konsekvenser endringene har for naturen mangelfull.
Nasjonalparkene våre tiltrekker seg ulike typer besøkende. Det er nyttig kunnskap for å forvalte besøkende i sårbar natur.
Norge og verden skal stoppe tap av natur og øke produksjon av fornybar energi. Hvor langt kommer vi med kunnskap og teknologi når naturhensyn kolliderer med utvikling av fornybar energi? Bli med når vi diskuterer dette på Arendalsuka mandag 12. August klokka 17. 00!
Natur vil være helt sentralt på Arendalsuka 12. til 16. august, der møtes mange for å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. NINA er tilstede både med eget arrangement og som deltaker hos mange andre.
Hvilke lyder er viktige for vår opplevelse av naturen? I prosjektet Sounds like Norway kartlegger forskerne kvaliteten på lydlandskapene i nasjonalparker.
Et internasjonalt forskerteam har kartlagt Antarktis på kryss og tvers med satellitt for å finne ut hvilke planter som finnes i dette isødet og hvor de lever.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: