Nyheter

 

Vi mangler helhetlig kunnskap om effekter av arealbruksendringer på norsk natur
13. august 2024

Til tross for stort fokus på arealbruk og arealbruksendringer, er oversikten over hvilke konsekvenser endringene har for naturen mangelfull.

Hvem bruker de norske nasjonalparkene?
12. august 2024

Nasjonalparkene våre tiltrekker seg ulike typer besøkende. Det er nyttig kunnskap for å forvalte besøkende i sårbar natur.

Natur og kraft – kan vi løse floka?
8. august 2024

Norge og verden skal stoppe tap av natur og øke produksjon av fornybar energi. Hvor langt kommer vi med kunnskap og teknologi når naturhensyn kolliderer med utvikling av fornybar energi? Bli med når vi diskuterer dette på Arendalsuka mandag 12. August klokka 17. 00!

Møt oss på Arendalsuka
8. august 2024

Natur vil være helt sentralt på Arendalsuka 12. til 16. august, der møtes mange for å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. NINA er tilstede både med eget arrangement og som deltaker hos mange andre. 

Jakter på lyden av uberørt natur
7. august 2024

Hvilke lyder er viktige for vår opplevelse av naturen? I prosjektet Sounds like Norway kartlegger forskerne kvaliteten på lydlandskapene i nasjonalparker.

Har kartlagt plantelivet i Antarktis
6. august 2024

Et internasjonalt forskerteam har kartlagt Antarktis på kryss og tvers med satellitt for å finne ut hvilke planter som finnes i dette isødet og hvor de lever.

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: