Nyheter

 

Erik Solheim vil ha Senter for naturmangfold i nytt NINA-bygg i Trondheim

Publisert: 18. august 2009
Tekst: Camilla Næss

Under befaring på tomta for det planlagte NINA-bygget på Gløshaugen i Trondheim sa Miljø- og utviklingsminister Erik Solheims at han ønsker seg et Senter for naturmangfold i Norge. Trondheim er et soleklart valg for lokalisering, og NINAs byggeplaner er en ypperlig mulighet for å realisere senteret.

Erik Solheim vil ha Senter for naturmangfold i nytt NINA-bygg i Trondheim
Foto: © K. Baadsvik/NINA
Senteret vil bli en kraftsamling av landets sterkeste fagmiljø innen naturmangfold i Norge, og vil etter planen huse NINA, Artsdatabanken og biologer fra NTNU-miljøet. Senteret har en prislapp på 30 millioner kroner, og Solheim vil jobbe hardt for å få penger til dette. Senteret aktualiserer også muligheten for at Norge fremmer sitt kandidatur som sekretariat for et framtidig internasjonalt ekspertpanel innen biologisk mangfold.

Det var en offensiv og strålende opplagt statsråd som møtte pressen mandag formiddag på Gløshaugen i Trondheim. Sammen med statsråden deltok lederne fra Artsdatabanken, NTNU og NINA.

- Dette er storartet, sier Norunn S. Myklebust, administrerende direktør i NINA. Vi har visst at dette er et godt prosjekt, og det er svært gledelig nå at det tas politiske initiativ for å få realisert merverdien ved NINAs flytteplaner. Senteret vil skape synergi mellom fagmiljøene, noe som vil styrke arbeidet med produksjon og formidling av kunnskap både nasjonalt og internasjonalt, sier Myklebust.

Kontaktperson i NINA: Norunn S. Myklebust
 
Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: