Nyheter

 

NINA-forskere på programmet til Naturdatas viltkonferanse

Publisert: 29. september 2015
Tekst: Frid Kvalpskarmo Hansen

5. og 6. november går Naturdatas viltkonferanse av stabelen på Værnes. Der vil NINA-forskere holde foredrag om både rype og elg.

NINA-forskere på programmet til Naturdatas viltkonferanse
Trollheimen. Foto: Odd N. Lykkja/Naturdata

Første NINA-forsker på programmet er Christer Moe Rolandsen, som skal holde foredrag sammen med viltforvalter hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Paul Harald Pedersen og disponent i Værdalsbruket, Anders Børstad. Alle tre var sentrale i forhold til det store Elgmerkeprosjektet i Nord-Trøndelag, Bindal og Rissa 2005 – 2009, og vil snakke fra hvert sitt ståsted som forvalter, forsker og brukersiden. Gjennom dette vil de sette søkelys på om resultater fra slike store forskningsprosjekter på hjortevilt blir brukt i praksis i ettertid.

Framtidas rypeforvaltning

På konferansens første dag skal også forsker Erlend B. Nilsen dele sine perspektiver innenfor rypeforvaltning.

– Jeg skal snakke om dagens kunnskapsgrunnlag innenfor hønsefuglforskning og forvalting. Videre vil jeg diskutere hvordan dette forventes å påvirke framtidens rypeforvaltning, forteller Nilsen.

I tillegg skal Erling Johan Solberg på konferansens andre dag snakke om de økologiske konsekvensene av å være redd mennesker.

Første besøk av Rovdata

I år gjester dessuten Rovdata viltkonferansen for første gang. Leder Jonas Kindberg skal holde en presentasjon av Rovdatas arbeid.

– Jeg kommer også til å snakke om skandobs – det skandinaviske rapportsystemet for gaupe, jerv, brunbjørn og ulv og om skandobs-appen, forteller Kindberg og legger til at han håper flere vil bidra til å gjøre datagrunnlaget til Rovdata bedre. 

Leder i Naturdata, Geir Flakken, ser fram til Kindbergs presentasjon.  

– Jeg tror det vil være interessant for svært mange å høre mer om arbeidet til Rovdata – kanskje særlig for de mange konferansedeltakerne fra kommunene.

Sjekk ut hele programmet til viltkonferansen her. Husk å meld deg på før onsdag – etter 1. oktober går nemlig prisen opp!

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: