Nyheter

 

NINA får gode skussmål

Publisert: 18. november 2011
Tekst: Camilla Næss

Forskningsrådet gjennomførte i 2011 en evaluering av norsk biofagforskning med fokus på vitenskapelig kvalitet og relevans. NINA kommer svært godt ut av evalueringen.

NINA får gode skussmål
Mange dyktige forskere i NINA. Foto © K.Sivertsen/NINA

Forskningsrådet gjennomførte i 2011 en fagevaluering av forskningen i biologi, medisin og helsefag. Vurderingene av NINAs fire avdelinger spenner fra god til fremragende. En av styrkene som trekkes frem er nettopp samarbeidet mellom natur- og samfunnsforskere. I tillegg vektlegges effektivitet og en tydelig entusiasme og kreativitet blant NINAs ansatte. 

– Vi i NINA er glade, og ikke minst stolte, over Forskningsrådets vurdering av NINA i Biofagevalueringa 2011, sier administrerende direktør Norunn S. Myklebust.  Høg vitenskapelig kvalitet og integritet på er et overordna mål for oss, evalueringa viser at vi gjør svært mye riktig. Tilbakemeldingene inspirerer oss til å fortsette det gode arbeidet.

I følge Forskningsrådets nettsider er evalueringen den største som har vært gjennomført i Forskningsrådets regi noensinne. Formålet med evalueringen var å foreta en gjennomgang av både styrker og svakheter ved norske biofag i et internasjonalt perspektiv. Evalueringen kartlegger dermed dagens situasjon og gir videre konkrete anbefalinger for å styrke forskningen og om hvordan forskningen bør organiseres.

 

Dette sier Biofagevalueringa 2011 om NINA:

General evaluation & recommendations

The Institute is an outstanding organisation. There appears to be much enthusiasm and creativity among staff. It appears to be run effectively in terms of business, research, and outreach. Collaboration between natural and social scientists is a strength of the organisation. Staff members conduct excellent work that informs society and responds to societal needs for information.

 

 

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: