Nyheter

 

Velkommen til Emma Jane Critchley

Publisert: 25. oktober 2022
Tekst: MARCIS

Vi er glade for å ønske Emma Jane Critchley velkommen til MARCIS prosjektet!

Velkommen til Emma Jane Critchley
En av Emma sine studieområder under PhD prosjektet: High Island, County Galway

Emma kom fra en stilling ved University of California Santa Barbara, hvor hun jobbet som forsker for Benioff Ocean Initiative. Emma ledet her SharkEye-prosjektet, et prosjekt som bruker droner og maskinlæring for å identifisere og overvåke hvithaier i kystområder. Prosjektet hadde som mål å gi økt kunnskap om utbredelse og adferd hos hvithaier i kystvann i California, og å etablere metoder og teknologi som kan brukes til å overvåke haier globalt. Arbeidet hennes innebar også å sikre at vitenskapelig kunnskap og data ble vurdert i politiske diskusjoner om marine økosystem, inkludert utvinning av havbunnsmineraler og marine verneområder utenfor nasjonal lovgivning.

Før hun flyttet til Santa Barbara, fullførte Emma sin doktorgrad og påfølgende postdoktor ved University College Cork i Irland, under veiledning av John Quinn og Mark Jessopp. Emmas doktorgrad fokuserte på å forutsi sjøfuglarters tilstedeværelse og fordeling i hekkesesongen  i irske farvann, for å kunne forstå sjøfugls overlapp med olje- og gass infrastruktur, deres sårbarhet for oljesøl, og i beskyttelse av eksisterende marine verneområder. Deretter ble hun med i EirWind-prosjektet, som handlet om bærekraftig utforming  i utvikling av havvind i Irland.  I dette prosjektet jobbet hun som postdoktor, og vurderte sjøfuglenes sårbarhet for havvindparker i irske farvann.

Venstre: Gjenkjennelse av Hvithai ved bruk av kunstig intelligens. Bilde: Benioff Ocean Initiative. Høyre: Havsvaleunge som veies.

Venstre: Gjenkjennelse av Hvithai ved bruk av kunstig intelligens. Bilde: Benioff Ocean Initiative. Høyre: Havsvaleunge som veies.

I MARCIS-prosjektet vil Emma analysere bevegelsesmønstre for sjøfugler og trekkfugler, ved å bruke data hentet fra en 3D-fugleradar som er installert på en av de flytende turbinene i Hywind Tampen-parken. For å vurdere artsspesifikke atferds reaksjoner på flytende vindturbiner, vil Emma utvikle maskinlæringsalgoritmer for å identifisere arter etter deres flygeegenskaper. Emma har allerede begynt feltarbeidet, og har samlet inn valideringsdata for en pilotradarstudie på Fedje. Ved å samtidig sammenligne fugler observert i felt med spor oppdaget av radarsystemet, vil hun samle viktige data om artsspesifikke flygeegenskaper for å utvikle maskinlæringsalgoritmene. Denne forskningen vil forbedre vår forståelse av fuglearters følsomhet for havvindturbiner, inkludert sannsynligheten for kollisjon med eller unngåelse av turbinene, og potensiell sårbarhet på bestandsnivå.

Velkommen med på laget, Emma!

Emma i felt på Fedje

Emma i felt på Fedje

Skriv ut
Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: