Det er i alt merket 6 dyr i Snøhettaområdet, deriblant 3 bukker, 9 simler i Rondane samt 6 simler i Knutshø. Roy Andersen opplyser at merkingen Dovrefjellområdet og Rondane har vært svært vellykket til tross for mye dårlig vær i området.
Merking av bukker har tidligere ikke blitt gjort pga store forskjeller på nakkeomkretsen på dyrene gjennom året, men er i år er en del av et pilotprosjekt. Noen få bukker merkes og følges tett i den tida dyrene går med radiosendere, for å sikre at halsbandet ikke skaper problemer for dyret. Nå etter påske gjenstår det å merke 4 bukker i Setesdal Ryfylkeheiene.
Etter planen skulle det også merkes flere simler på Hardangervidda og i Nordfjella, men dårlig vær før påske gjorde at vi ikke klarte å komme i mål i disse områdene, forteller Andersen. Det er ikke tilrådelig å påføre fostringsflokkene unødig stress som det nødvendigvis blir i forbindelse med merking. Og simler blir ikke merket etter den 1. april siden kalvingen da nærmer seg. Merking av simler i disse områdene kan dermed tidligst skje på førjulsvinteren, når snøforholdene i fjellet er igjen gode.
To simler ble i år merket i Nordfjella og to simler i Vest-Jotunheimen. Sistnevnte er merket i samarbeid med villreinutvalget i området for å lettere kunne dokumentere hva som skjer i denne bestanden som er mer enn halvert i størrelse de siste 5-6 årene. Selv uten jakt de siste par årene har ikke bestanden i området økt.
GPS-merkingen er et ledd i flere forskningsprosjekter med fokus på å kartlegge villreinens bevegelsesmønster og arealbruk. Senderne overfører informasjon om villreinens bevegelsesmønster, og med unntak av i kalvings- og jaktperioden er GPS-dataene tilgjengelig for allmennheten på nett, med 14 dagers forsinkelse.