Post- og besøksadresse:Vormstuguveien 40 2624 Lillehammer
Fakturaadresse: Norsk institutt for naturforskningPostboks 5685 Torgarden7485 Trondheim
firmapost@nina.no
Forskningssjef: Kristin Evensen Mathiesen
Historien til Gausadeltaet er begredelig og ganske så typisk, men kan naturrestaurering gjøre framtiden lys?
Les mer
Norsk vannkraft mener de er gode på bærekraft, men en studie fra forskningssenteret HydroCen viser også stor variasjon i hvordan vannkraftbransjen håndterer utfordringer knyttet til miljøtiltak.
Treningsappen Strava gir innblikk i hvordan flatehogst påvirker nordmenns friluftsaktiviteter. Det åpner opp for spørsmål rundt skogens verdi.
Mange turister vil på tur i norsk natur. En undersøkelse av ordningen med Nasjonale turiststier viser at det er mulig å håndtere store besøksmengder med god tilrettelegging.
Et sterkt fagmiljø innen forskning på friluftsliv og ferskvann har i mange år kjennetegnet NINAs avdeling på Lillehammer. Etter 25 år spirer også flere andre fagfelt på avdelingen.
ReHydro, et EU-prosjekt som skal utforske innovative løsninger for å øke vannkraftens betydning som energikilde i Europa, har denne høsten startet datainnsamling ved to norske elver.
Et bredt sammensatt lag arbeider nå for å utvikle verktøy som kommunene kan bruke til å synliggjøre naturkunnskap når de skal ta avgjørelser om hvordan arealene skal brukes.
Nasjonalparkene våre tiltrekker seg ulike typer besøkende. Det er nyttig kunnskap for å forvalte besøkende i sårbar natur.
Hvilke lyder er viktige for vår opplevelse av naturen? I prosjektet Sounds like Norway kartlegger forskerne kvaliteten på lydlandskapene i nasjonalparker.
Ferdsel ut fra hytter forstyrrer villreinen kraftig i områder hvor den allerede er hardt belastet. Å unngå nye hyttefelt i de mest sårbare områdene er ett av tiltakene som anbefales for å skåne reinen.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: