Post- og besøksadresse:Vormstuguveien 40 2624 Lillehammer
Fakturaadresse: Norsk institutt for naturforskningPostboks 5685 Torgarden7485 Trondheim
firmapost@nina.no
Forskningssjef: Kristin Evensen Mathiesen
Et sterkt fagmiljø innen forskning på friluftsliv og ferskvann har i mange år kjennetegnet NINAs avdeling på Lillehammer. Etter 25 år spirer også flere andre fagfelt på avdelingen.
Les mer
ReHydro, et EU-prosjekt som skal utforske innovative løsninger for å øke vannkraftens betydning som energikilde i Europa, har denne høsten startet datainnsamling ved to norske elver.
Et bredt sammensatt lag arbeider nå for å utvikle verktøy som kommunene kan bruke til å synliggjøre naturkunnskap når de skal ta avgjørelser om hvordan arealene skal brukes.
Nasjonalparkene våre tiltrekker seg ulike typer besøkende. Det er nyttig kunnskap for å forvalte besøkende i sårbar natur.
Hvilke lyder er viktige for vår opplevelse av naturen? I prosjektet Sounds like Norway kartlegger forskerne kvaliteten på lydlandskapene i nasjonalparker.
Ferdsel ut fra hytter forstyrrer villreinen kraftig i områder hvor den allerede er hardt belastet. Å unngå nye hyttefelt i de mest sårbare områdene er ett av tiltakene som anbefales for å skåne reinen.
Barnas bruk av naturen har langt på veg normalisert seg igjen etter koronapandemien, men den langsiktige trenden viser at barn tilbringer stadig mindre tid i naturen.
Hva bedrer livet mest for villreinen av å fjerne infrastruktur ved Bjørnhollia, Peer Gynt-hytta eller Mysusæter? Nye analyser ga svar på hvilke tiltak som er mest effektive.
Levende organismer i elver, bekker og innsjøer er truet. Ny forskning viser at biologisk mangfold økte i Europa fra slutten av 1960-tallet og frem til 2010. Etter 2010 har forbedringen stoppet opp.
Elisabeth Veivåg Helseth disputerte forrige uke etter å ha skrevet doktorgrad om hvilke verdier som dominerer skogforvaltning og lokal samfunnsutvikling.
NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.Følg oss på: