News

NINA news

NINA-forskere på programmet til Naturdatas viltkonferanse

Published on: 29. September 2015
Author: Frid Kvalpskarmo Hansen

5. og 6. november går Naturdatas viltkonferanse av stabelen på Værnes. Der vil NINA-forskere holde foredrag om både rype og elg.

NINA-forskere på programmet til Naturdatas viltkonferanse
Trollheimen. Foto: Odd N. Lykkja/Naturdata

Første NINA-forsker på programmet er Christer Moe Rolandsen, som skal holde foredrag sammen med viltforvalter hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Paul Harald Pedersen og disponent i Værdalsbruket, Anders Børstad. Alle tre var sentrale i forhold til det store Elgmerkeprosjektet i Nord-Trøndelag, Bindal og Rissa 2005 – 2009, og vil snakke fra hvert sitt ståsted som forvalter, forsker og brukersiden. Gjennom dette vil de sette søkelys på om resultater fra slike store forskningsprosjekter på hjortevilt blir brukt i praksis i ettertid.

Framtidas rypeforvaltning

På konferansens første dag skal også forsker Erlend B. Nilsen dele sine perspektiver innenfor rypeforvaltning.

– Jeg skal snakke om dagens kunnskapsgrunnlag innenfor hønsefuglforskning og forvalting. Videre vil jeg diskutere hvordan dette forventes å påvirke framtidens rypeforvaltning, forteller Nilsen.

I tillegg skal Erling Johan Solberg på konferansens andre dag snakke om de økologiske konsekvensene av å være redd mennesker.

Første besøk av Rovdata

I år gjester dessuten Rovdata viltkonferansen for første gang. Leder Jonas Kindberg skal holde en presentasjon av Rovdatas arbeid.

– Jeg kommer også til å snakke om skandobs – det skandinaviske rapportsystemet for gaupe, jerv, brunbjørn og ulv og om skandobs-appen, forteller Kindberg og legger til at han håper flere vil bidra til å gjøre datagrunnlaget til Rovdata bedre. 

Leder i Naturdata, Geir Flakken, ser fram til Kindbergs presentasjon.  

– Jeg tror det vil være interessant for svært mange å høre mer om arbeidet til Rovdata – kanskje særlig for de mange konferansedeltakerne fra kommunene.

Sjekk ut hele programmet til viltkonferansen her. Husk å meld deg på før onsdag – etter 1. oktober går nemlig prisen opp!

 

 

 

 

 

 

 

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: