News

 

Følg fugl og forskere i fuglefjellet på Hornøya

Published on: 10. June 2016
Author: Camilla Næss

Når NRK i dag drar i gang storsatsingen sakte-TV fra fuglefjellet er det mange av sjøfuglforskerne i Norsk institutt for naturforskning (NINA) med på laget.

Følg fugl og forskere i fuglefjellet på Hornøya
Krykkja er en av fuglene du kan følge på kloss hold i NRKs direktesending fra fuglefjellet på Hornøya. Foto © Helge Markusson/Framsenteret.

Gjennom fem uker med TV-sendinger skal NINA-forskerne dele kunnskap om sjøfuglene. I noen hektiske vår- og sommermåneder foregår det nemlig en kamp på liv og død i fuglefjellet på Hornøya, så langt nordøst du kan komme i Norge. I sommer vil NRK sende live i fem uker på nett og TV. Samarbeidspartnere er NINA – Norsk institutt for naturforskning og Framsenteret.

– Vi gleder oss til å bidra med å spre kunnskap om sjøfuglene til TV-seerne. Samarbeidet vi har fått til med NRK om sakte-TV fra fuglefjellet på Hornøya er unikt. Det er strålende at NRK sender naturprogram i fem uker, sier Norunn S. Myklebust, direktør i NINA.

NINAs sjøfuglforskere blir å se på livesendingene som sendes på NRK 1 tirsdager kl.19.45, og NRK 2 mandag til fredag kl. 22.00. 

Forskerne svarer også på spørsmål på chatten til NRK Piip

I tillegg vil de dele sine tanker og erfaringer rundt sjøfugl, forskerlivet og det som hører med på bloggen «Sjøfuglbloggerne på Hornøya».


Det blir både sjekking, hekking og klekking når NRK sender live fra fuglefjellet på Hornøya i sommer. Foto © Helge Markusson/Framsenteret.

– Dette er et helt spesielt samarbeid mellom NRK og oss sjøfuglforskere, der målet er å formidle kunnskap om hvor sårbare sjøfugler er, og hvordan de som indikatorer reflekterer endringer i marine økosystemer, sier Tone Kristin Reiertsen, ansvarlig for NINAs aktiviteter på Hornøya.  

NINAs aktiviteter på sjøfugl spenner bredt. Fra langsiktig overvåking og kartlegging til konsekvensutredninger. Les mer på NINAs sjøfuglsider  

Disse NINA-forskerne møter du i Fuglefjellet:

Tone Reiertsen

Tone Kristin Reiertsen – NINA Tromsø/Framsenteret 

Sjøfuglforsker med kompetanse på økologi, adferd og evolusjon hos sjøfugl. Spesielt opptatt av hvordan klima og det marine miljøet påvirker sjøfuglene.

Signe Christensen-Dalsgaard

Signe Christensen-Dalsgaard - NINA Trondheim 

Jobber hovedsakelig med sjøfugl og vindkraft til havs. I tillegg problemstillinger knyttet til utilsiktet bifangst av sjøfugl i norske fiskerier, konsekvensutredninger og SEAPOP nøkkellokaliteten Anda.

Svein-Håkon Lorentsen

Svein-Håkon Lorentsen - NINA Trondheim

Sjøfuglforsker med nøkkellokalitet Sklinna. Forsker på økologi og adferd hos sjøfugl - hvilke faktorer som styrer bestandsendringer, samt hvordan sjøfugl utnytter de marine kystøkosystemene.

Tycho Anker-Nilssen

Tycho Anker-Nilssen - NINA Trondheim

Populasjonsbiolog med ekspertise i sjøfugløkologi, administrativ leder av NINAs forskningsstasjon på Røst, nasjonal koordinator for SEAPOP. 

Geir Helge Systad

Geir Helge Systad - NINA Tromsø/Framsenteret

Adfers- og populasjonsøkolog med fokus på sjøfugl, administrativ leder av NINAs forskningsstasjon på Hjelmsøya.

 

Framsenteret, Norges forskningsråd og Viltfondet har også bidratt med økonomisk støtte i prosjektet. 

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: