News

NINA news

Håndbok i økologisk restaurering

Published on: 1. June 2010
Author: Camilla Næss

Nå er den her, den første norske håndboka i økologisk restaurering. Håndboka beskriver metoder for forebygging av natur- og terrengskader, og tar for seg hvordan gamle skader kan repareres.  

Håndbok i økologisk restaurering
Foto © D.Hagen/NINA

Tap av naturområder og habitater er i dag den viktige trusselen mot naturmangfoldet, både i Norge og i verden for øvrig. -Nye naturinngrep oppstår hele tiden, da er det viktig med kunnskap om hvordan de negative effektene av inngrep kan reduseres. Håndbok i økologisk restaurering handler rett og slett om å finne gode miljøløsninger sier Dagmar Hagen, en av forfatterne.

Med en teoretisk innføring i det faglige grunnlaget for restaurering, og en praktisk del med beskrivelse av prosjektgjennomføring og konkrete metodebeskrivelser, vil håndboka være et nyttig verktøy. Både i planleggingsfasen og selve gjennomføringen av naturinngrep.

Forsvarsbygg er utgiver av håndboka, øvrige bidragsytere er Direktoratet for naturforvaltning, Norges vassdrags- og energidirektorat og Statens vegvesen.

NINA-forsker Dagmar Hagen og Astrid B. Skrindo fra Statens vegvesen har skrevet teksten i dialog med de øvrige etatene.

Kontakt: Dagmar Hagen

 
Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: