News

NINA news

Setter Svalbard-gjess på kartet

Published on: 9. April 2010
Author: Camilla Næss

Prosjektet GOOSEMAP har samlet alle kjente registreringer av gjess på Svalbard i kartform. Disse dataene er nå tilgjengelige på en egen nettside.  

 

Setter Svalbard-gjess på kartet
Foto © P.Clausen
Prosjektet GOOSEMAP har samlet stedfestede registreringer av kortnebbgås, hvitkinngås og ringgås på Svalbard på kart. Kartene viser hvor det er registrert gjess i ulike faser av hekkesesongen, og viser både kjente gåseområder og kunnskapshuller. Denne informasjonen kan blant annet bistå i forvaltningen av de tre gåseartene på Svalbard, sier prosjektleder Ingunn M. Tombre (NINA). Prosjektets sluttprodukt foreligger nå som en web-side, med alle kartene og generell bakgrunnsinformasjon.
 
GOOSEMAP har samlet informasjon fra en rekke institusjoner og privatpersoner, bl.a. fra Norsk Polarinstitutt, Sysselmannen på Svalbard, Wildfowl and Wetlands Trust, Universitetet i Groningen, Danmarks Miljøundersøgelser, NINA, m. fl.
Det finnes sannsynligvis også registreringer som ikke er med i dette datagrunnlaget. For dem som har slik informasjon anmodes det om at dette legges inn i Artsdatabankens databaser gjennom www.artsobservasjoner.no. Ta gjerne kontakte med prosjektansvarlig Ingunn M. Tombre.
 
Prosjektet har vært et samarbeidsprosjekt mellom NINA og Danmarks Miljøundersøgelser, og er finansiert av Svalbards Miljøvernfond.
 
 
 
Kontakt i NINA: Ingunn M. Tombre
 
Her kan du lese mer:

 

 

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: