Nyheter

 

Fremragende forskere

Published on: 20. September 2013
Author: Camilla Næss

Prisen for fremragende forskning gikk til professor Bernt-Erik Sæther, Institutt for biologi ved NTNU og professor Steinar Engen, Institutt for matematiske fag ved NTNU. Begge også med en professor II-stilling i NINA. 

Fremragende forskere
Steinar Engen og Bernt-Erik Sæther fikk prisen for fremragende forskning. Foto © Kommunikasjonsavdelingen/Universitetsavisa.no

Vi gratulerer Steinar Engen og Bernt-Erik Sæther med prisen for fremragende forskning!

Forskningsrådet skriver: 

Sæther og Engen får prisen for deres tverrfaglige og internasjonalt fremragende forskningsinnsats innenfor modellering av biologiske prosesser i tid og rom, for den imponerende innsatsen de har lagt ned for å sette Norge tydelig på det internasjonale forskningskartet innenfor populasjons- og bevaringsbiologi, og for etableringen av et internasjonalt høyt anerkjent forskningssenter for bevaringsbiologi ved NTNU.

Juryen peker på at Sæther og Engen gjennom et formidabelt tverrfaglig forskningssamarbeid i møtet mellom matematikk og biologi, har bidratt til å frembringe banebrytende kunnskap av stor betydning for økologisk forskning. Prisvinnerne har skapt et internasjonalt fremragende og meget produktivt forskningsmiljø, og forskningsresultatene har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

 


 

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: