Nyheter

 

Gåsa trekker spesialister til Steinkjer

Published on: 16. April 2012
Author: Oddmund Rønning

Ledende gåseforskere fra hele verden samles til konferanse på Steinkjer. Bestandsutvikling, tiltak for landbruk og jaktforvaltning står sentralt på programmet.

 

Gåsa trekker spesialister til Steinkjer
Kortnebbgås og gåsespesialister fra hele verden trekker til Steinkjær i disse dager. De førstnevnte er trolig uvitende om konferansen som samler deltagere fra 19 land. Foto: Ingunn Tombre/NINA

NINA-forsker Ingunn Tombre er første taler ut på konferansen. – Jeg skal blant annet legge fram resultater og erfaringer fra de pågående studiene i Nord-Trøndelag der forskningsresultater kobles direkte til den reginale forvaltningen av gjessene, både med tanke på landbrukskonflikter og jaktforvaltning. Konferansens mange bidrag med kunnskap og erfaringer fra mange kanter av verden vil komme til nytte videre i prosjektet i Nord-Trøndelag, forteller hun.

Samlingen er Wetlands Internationals Goose Specialist Group sin årlige konferanse, denne gangen lagt til Norge og Steinkjær. Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) er hovedarrangør og vertskap for over 70 deltagere fra 19 land.

- Lokaliseringen og timingen i år er perfekt fordi vi er midt i kortnebbgås-trekket. Fredagen tar vi med hele følget ut for å vise fram og diskutere gåseutviklingen i Nord-Trøndelag, sier Tombre.

Les mer: 

Kontaktpersoner: 

 

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: