Nyheter

 

Hva skal mauren hete?

Published on: 30. January 2014
Author: Camilla Næss

NRK Norgesglassets lyttere ble i forrige uke invitert til å bli med å finne et norsk navn til den nyoppdagete maurarten Lasius citrinus. Det kom inn over 300 forslag, hvorav fem nå går videre til finalen.

Hva skal mauren hete?

Insektforskerne ved NINA oppdaget nylig en maur som viste seg å være en helt ny maurart for Norden.

I sendingen til Norgesglasset på P1 sist fredag lanserte NINA-forsker Frode Ødegaard en konkurranse hvor alle kan komme med navneforslag til den nyoppdagete maurarten Lasius citrinus, som tidligere aldri er funnet nord for Tyskland.

NRK Norgesglasset vil nå foreta en kåring av det beste norske navnet på Lasius citrinus. Avstemmingen starter under sendingen fredag den 31. januar, og lytterne får stemme på sin favoritt gjennom helga. Vinnernavnet offentliggjøres under NRK Norgesglassets sending mandag 3. februar.

Artsdatabanken er ansvarlig for å holde orden på hva som er riktig norsk- og vitenskapelig navn på alle de rundt 42 000 kjente artene i Norge. Når den nye mauren for Norge har fått norsk navn, legges dette inn i Artsdatabankens navneregister. Artsdatabanken er med som faginstans når vinneren skal kåres.

Kontakt: Frode Ødegaard

 

 

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: