Nyheter

 

Sjelden villrein skal friste turister

Published on: 5. June 2014
Author: Camilla Næss

Den siste rest av den vest-europeiske villreinstammen vandrer rundt i den norske fjellheimen. Kan vi lære folk mer om denne unike arten og samtidig lage verdiskaping? Det har ei arbeidsgruppe nå fått i oppdrag å finne ut av.

Sjelden villrein skal friste turister
Kan vi lære folk mer om villreinen og samtidig lage verdiskaping? Det har ei arbeidsgruppe nå fått i oppdrag å finne ut av. Foto © Per Jordhøy/NINA

Gruppa skal skissere hvordan vi kan bruke den norske og europeiske villreinhistorien til økt verdiskaping. 

Ideen er å etablere to europeiske villreinregioner, som skal øke oppmerksomheten om villreinen og hvor den kom fra. Områdene vil omfatte flere av de nasjonale villreinområdene. De skal ikke bli et nytt forvaltningsnivå i villreinfjellet, men bidra til økt kunnskap om villrein.

 

Stort potensiale

Ifølge klima- og miljøminister Tine Sundtoft har Norge et stort potensial til bærekraftig villreinbasert næringsutvikling, og hun håper at denne arbeidsgruppen kan være starten på en videre satsing på reinen og fjellet som kilde til verdiskaping.

Arbeidsgruppen skal også gi vurderinger og anbefalinger om samhandling med handlingsprogrammene for regionale planer for de nasjonale villreinområdene. Gruppen skal levere sin utredning innen 1. juni 2015 og ledes av forsker Hans Olav Bråtå.

Fra Norsk institutt for naturforskning deltar seniorforsker Olav Strand

 

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: