Nyheter

 

Skogbeitebruk i Mellom-Amerika

Published on: 19. April 2010
Author: Camilla Næss

Økt kunnskap om semi-naturlige beitemarker i Mellom-Amerika, både fra et økologisk og et sosioøkonomisk synspunkt, er hovedresultatet fra prosjektet PACA.

Skogbeitebruk i Mellom-Amerika
Foto © G.M. Rusch/NINA

Internasjonalt samarbeid

Rapporten “Silvopastures in Central America – PACA final report” sammenfatter resultatene fra prosjektet med samme navn. PACAs viktigste mål har vært å bidra til å bygge opp kompetanse på skogbeitebruk i Mellom Amerika for å bedre forvaltningen og hindre at beitemarkene forringes, forteller Graciela Rusch, seniorforsker i NINA. Rapporten er sluttproduktet i et internasjonalt samarbeidsprosjekt mellom NINA, the Center for Tropical Agricultural Research and Education (CATIE) og the Centre for Development and the Environment (SUM). Prosjektet er i hovedsak finansiert av Norad.

Komplekst system

Skogbeitebruk (silvopastoralisme) er den dominerende formen for kjøtt- og melkeproduksjon i Mellom-Amerika, en landbrukspraksis som integrerer skogbruk og beite for storfe. Slike landskap er typisk formet som en mosaikk av beitemarker med innslag av spredte trær og treklynger. Gjennom en rekke ulike metoder og tilnærminger har PACA bidratt til å bedre kunnskapen om semi-naturlige beitemarker i Mellom-Amerika, både fra et økologisk og et sosioøkonomisk synspunkt.

Kontakt i NINA: Graciela M. Rusch

Print
Søk etter nyheter

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: