News

NINA news

Skal tale naturens sak i klimautvalg

Published on: 13. August 2021
Author: Anne Olga Syverhuset

Et nytt klimautvalg skal vise hvordan Norge kan bli et lavutslippssamfunn i 2050. Signe Nybø, forskningssjef i NINA, skal være med og sikre at omstillinga også ivaretar naturmangfoldet.

Skal tale naturens sak i klimautvalg
– Det som er viktig er at vi ikke gjør klimatiltak eller klimatilpasninger som gjør naturkrisa større, sier forskningssjef Signe Nybø, som skal sitte i klimautvalget.

Fredag 13.august ble det i kongelig resolusjon nedsatt et klimautvalg som skal gjøre en helhetlig utredning av de veivalgene Norge står overfor fore å nå klimamålet i 2050. I dette utvalget sitter Signe Nybø, forskningssjef i NINA.

Omstillinga til et lavutslippssamfunn må skje på naturens premisser

Norge har i klimaloven lovfestet et mål om å bli et lavutslippssamfunn innen 2050, og målet er at klimautslippene skal bli redusert 90-95 prosent fra utslippsnivået i 1990. Klimautvalget skal vise hvordan Norge kan bli et lavutslippssamfunn i 2050, på en mest mulig kostnadseffektiv måte, med effektiv ressursbruk og et konkurransedyktig næringsliv. Denne omstillinga må også medvirke til en utvikling som sikrer naturmangfoldet og et bærekraftig velferdssamfunn.

– Det som er viktig er at vi ikke gjør klimatiltak eller klimatilpasninger som gjør naturkrisa større. Vi må ha to tanker i hodet samtidig og ikke ødelegge for andre bærekraftsmål, sier Signe Nybø, som gleder seg til å ta fatt på det utfordrende arbeidet.

Les mer om klimautvalget på regjeringens sider

Kontakt: Signe Nybø
 

Print
Search for articles

Norwegian Institute for Nature Research

NINA is an independent foundation for nature research and research on the interaction between human society, natural resources and biodiversity.
Follow us on: