Nyheter

 

Statusrapport fra styringsgruppen for vurdering av lakseluspåvirkning
29. november 2018

Produksjonsområde 3, Karmøy – Sotra, er fremdeles i kategorien med høyest risiko for dødelighet på villaks forårsaket av lakselus. Fire områder ligger i den mellomste kategorien, mens resten av de 13 produksjonsområdene ligger i kategorien med lavest risiko.

Ryddet plass for truet edderkopp
27. november 2018

Forsvarsbygg gikk til krig mot fremmede planter som invaderte Langøra i Stjørdal. Målet var å beskytte den sterkt truede arten stor elvebreddedderkopp, og en ny rapport viser at offensiven var vellykket.

Klimaendringer påvirker vannfuglers vintervaner
20. november 2018

Været påvirker hvor vannfugl velger å oppholde seg om vinteren, viser ny studie. Det kan føre til at norske våtmarksområder blir viktigere for flere arter.

Elvemuslingen har en ny plan
13. november 2018

Hvem skulle tro at et virvelløst dyr i perlehumør forteller spennende historier? En ny handlingsplan skal bidra til at elvemuslingen kan fortsette å sile ut nyttig kunnskap om livet på bunnen.

Fjellrev fant frender 30 mil unna
12. november 2018

En fjellrev fra Varangerhalvøya vandret drøyt 300 kilometer mot sørvest, før den fant andre fjellrever i Reisa Nord. Det er gode nyheter for den kritisk trua arten.

Gjerder stopper beitende gjess
9. november 2018

Gjerder kan hindre gjess i å tråkke i salaten og fortære andre vekster, før ungene lærer å fly. Det viser en ny studie fra Vestfold om forebygging av beiteskader.  

Vi strømmer direkte fra NINAs 30-årsjubileum!
5. november 2018

Du vil førstkommende onsdag få servert smakebiter fra NINAs forskning på natur og samfunn direkte på nett. Vi arrangerer fagseminar i Trondheim med mange spennende foredrag og strømmer alt på NINAs Facebookside og på www.nina.no. Tema er "30 år med miljøløsninger".

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: