Nyheter

 

Seminar om skogbruk, artsmangfold og karbon
28. mai 2021

Hvordan skal vi ta vare på artsmangfold og skogens viktige rolle som karbonfanger og karbonlager – samtidig med at skogbruket kan drive næring? Bli med på åpent  digitalt seminar 2. juni!

Sjøfuglene roper varsko
27. mai 2021

Det går «rett vest» med mange av sjøfuglbestandene på den nordlige halvkule, med mindre vi klarer å sikre dem bedre tilgang på mat. Klimaendringer, økt fiske og mer forurensning truer tilværelsen for mange arter og varsler om større endringer i de marine økosystemene.

Mating skaper måkebråk
27. mai 2021

Måkene flytter til byene for å finne mat. Likevel er det lurest å la være å mate dem.

I år blir det pukkellaksår
25. mai 2021

Det er stor spenning knyttet til hvor mye pukkellaks som inntar elvene i sommer. Her er det du trenger å vite hvis du får en pukkellaks på kroken.

Sjøørret og sjørøye kan være skikkelige vanedyr
19. mai 2021

Merking av nesten 30 000 ørret og røye over en 25-årsperiode ga ny kunnskap som overrasket forskerne.

Miljø-DNA kan gi enklere oversikt over Svalbard-røya
11. mai 2021

DNA kan bli ABC for å finne ut hvor mye røye det er i innsjøene på Svalbard. Hemmeligheten ligger i å måle konsentrasjonen av røyas arvestoffer (DNA) i noen liter vann, og det er både enkelt og billig å samle inn prøvene.

Norsk arktisk tundra trues av klimaendringer
10. mai 2021

Den arktiske tundraen trues av klimaendringer – mer enn andre landområder på kloden. Temperaturøkningene forventes å gi store og uforutsigbare konsekvenser for økosystemene. Ny rapport viser at dette stiller nye krav til både overvåkning og forvaltning.

Ny CIENS-rapport om tverrfaglig klima- og miljøforskning: - Viktig, men vanskelig
7. mai 2021

En ny rapport fra forskningssamarbeidet CIENS viser at behovet for tverrfaglig klima- og miljøforskning øker i Norge. Likevel opplever mange forskere hindringer for slik forskning.

Vingeklippet klippeblåvinge
4. mai 2021

Forskerne har saumfart land og strand på leting etter den sjeldne sommerfuglen klippeblåvinge. Kartleggingen viser rekordlavt antall klippeblåvinger i 2020.

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: