Nyheter

 

Anbefaler tiltak for villrein i Setesdal-Ryfylke
25. september 2019

Vannkraft og veier stenger trekkmuligheter for villreinen i Setesdal-Ryfylke, og splitter leveområdene opp i stadig mindre biter. I en ny rapport anbefales flere tiltak for å bedre forholdene for Europas sørligste bestand av villrein. 

Ny, nasjonal overvåkning av elvemusling i gang
20. september 2019

Elvemuslingen kan fortelle oss mye om tilstanden i elvene. Nå er første runde av et nytt og utvidet overvåkningsprogram for elvemusling i Norge gjennomført.

Modellerer grønn infrastruktur for å støtte bærekraftig arealplanlegging
11. september 2019

Nytt modelleringsverktøy gjør det lettere å se hvilke deler av landskapet som er viktigst for å bevare artene som lever der. 

Anbefaler å skyte mer elg
9. september 2019

Tettheten av elg i Hjorteviltregion 4 i tidligere Sør-Trøndelag er historisk høy, og det går ut over kondisjonen i bestanden. Forskere anbefaler å skyte flere dyr under jakta.  

Fra egg i elva til havets muskelbunt
5. september 2019

Den store, sølvblanke, muskuløse laksen vekker både følelser og debatt. 2019 er det internasjonale villaksåret, derfor har vi laget en kort film som oppsummerer det vi syns er det mest imponerende med fiskenes konge.

 

Animals take climate action
2. september 2019

Migratory animals are actively adjusting their traditions to climate change.

Mindre ryper enn i fjor
2. september 2019

Det har vært et vanskelig år for rypekyllingene, særlig sør for Dovre samt i deler av Nordland og Troms. I Midt-Norge ser det litt bedre ut, og helt i nord er det et rypeår på det jevne.

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: