Nyheter

 

Storskarv og mennesker konkurrerer om leppefisk, men ikke torsk og sei
25. august 2021

Storskarven er en fiskespisende art som har blitt beskyldt for å ha store negative effekter på lokale fiskebestander. Nylig har forskere fra SEAPOP undersøkt gulpeboller fra storskarv samlet inn langs norskekysten og avdekket at storskarvene spiser like mye leppefisk som fiskeriene fanger.

Møt NINA på Forskningstorget på Aqua Nor
20. august 2021

Forskningstorget er en del av Aqua Nor 2021. Her holdes miniseminarer på stand og digitalt.

Trålere truer livet i Arktis
19. august 2021

Havisen rundt Nordpolen smelter og gjør stadig større områder tilgjengelige for fiske. Forskerne frykter at trålingen kan komme til å renske deler av de artsrike områdene for liv.

Norske elver flommer over av pukkellaks
18. august 2021

Det er allerede fanget minst 70 000 pukkellaks i Norske elver i 2021, og ennå er ikke sesongen over. Dersom utviklingen de siste åra fortsetter, vil pukkellaks på sikt kunne bli den dominerende laksefisken i elvefangstene i det nordligste fylket vårt i oddetallsår.

Opptur for fjellreven i Oppdal
18. august 2021

Det ble et fruktbart år for fjellrevene i avlsstasjonen på Sæterfjellet. Samtlige seks par ynglet, og 30 valper løper nå rundt og gjør revestreker.

Undersøker fødsel og død hos elgkalver
17. august 2021

Hvor mange elgkalver blir født, og hvor mange av dem dør i perioden fram til jaktstart? Å finne svarene er blant målene i NINAs merkeprosjekter på elg.

Deler kunnskap for mer bærekraftig turisme i verneområder
16. august 2021

Når forskere og forvaltere fra hele verden denne uka samles virtuelt for å dele kunnskap om overvåking og forvaltning av besøkende i verneområder, står både norsk villrein og naturrestaurering på programmet.

Skal tale naturens sak i klimautvalg
13. august 2021

Et nytt klimautvalg skal vise hvordan Norge kan bli et lavutslippssamfunn i 2050. Signe Nybø, forskningssjef i NINA, skal være med og sikre at omstillinga også ivaretar naturmangfoldet.

NINA gir deg ti løsninger for å restaurere naturen
13. august 2021

Norsk natur er fin på Instagram, men glansbildet er i ferd med å slå sprekker. Under Arendalsuka vil NINA-forskerne fortelle hvordan restaurering kan gjøre sliten natur til en god plass å leve for planter, dyr og mennesker. 

Forskerne ber jegerne spare GPS-merkede villrein
9. august 2021

Hva gjør du hvis villreinen i siktet har en radiosender rundt halsen? Det er fullt lovlig å trekke av, men forskerne bak merkeprosjektet på Hardangervidda ser helst at akkurat disse dyrene spares.

Hardangervidda er toppen for fjellreven i år
9. august 2021

Satsingen på fjellreven på Hardangervidda ser endelig ut til å bære frukter. Så langt i år er det registrert 12 ungekull med totalt 76 valper, som er det beste resultatet på årtier i dette området.

Søk etter nyheter
Nyhetsarkiv

Archive

Norsk institutt for naturforskning

NINA er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur – samfunn.
Følg oss på: